Sådan syner man nemt og billigt sin bil

Hvis man vil sælge sin bil, så skal den helst være relativt nysynet, således interesserede købere kan være sikre på, at bilen er i rimelig stand både indvendigt og udvendigt. Hvis bilen derimod skal synes, så vil de fleste ikke betale ret meget for en brugt bil, da man må påregne en del udgifter til at få bilen til at passere et bilsyn. Hvis man blot er en lille smule gør-det-selv mindet og kyndig med biler, så kan man faktisk selv syne en bil uden at tage bilen hen til et værksted først. Den slags udgifter er ofte spild af penge, da man i synshallen under alle omstændigheder får en detaljeret rapport over bilens stand.

Krav til en bil ved et syn

Det koster omkring 500 kr. at få sin bil til syn, hvorefter man modtager dommen over bilen. Bilen kan enten dumpe, idet den har for mange alvorlige fejl, men den kan også bestå et syn, hvis den kun har småfejl. Imidlertid kan man nu i synsrapporten præcist se, hvilke ting på bilen, der skal bringes i orden, og det har man så en måned til at få klaret, og så slipper man med den halve udgift, når man kommer og får omsynet bilen. På den måde har man kun spildt omkring 250 kr., og man får faktisk ikke meget på et værksted for 250 kroner.

Der stilles præcise krav til, hvor store rusthuller der må være, og hvor de må være på bilen. Alle kan selv slibe og pudse med armeret plast-masse, således bilen ikke har større huller. Visse steder på karrosseriet skal huller i bærende dele dog svejses for at kunne bevare sin oprindelige styrke. Desuden skal hjul, hjulophæng og bremsere være i orden, og det er nemt selv at udskifte bremsere på sin bil med det rette værktøj.

Der må ikke være utætheder i bilens beholdere af sprinklervæske, servostyringsolie samt i bremsesystemet. Bilens pærer og blinklys skal også være i orden, og de er nemme at tjekke hjemmefra. Bilens dæk skal mindst have 1,6 mm slidbane, så dette kan man også selv udbedre, såfremt man har brug for nye dæk. Man kan også selv teste bilens støddæmpere, idet bilen skal gynge et par gange, såfremt man presser den ned i et hjørne af bilen og giver slip.

Guide til at syne sin bil

Det er både hurtigst og billigst, såfremt bilen kan gennemføre et syn i første omgang, så derfor bør man i tide få udbedret de oplagte fejl og mangler, som skal være i orden på en bil ved et syn. Man gennemgår tjeklisten til et syn, og derefter sørger man for, at bilen er nogenlunde gjort ren. På den måde er det ligetil at køre bilen til syn og krydse fingre for, at der kun er tale om småfejl, der skal rettes, og som ikke kræver et omsyn.

For de 500 kroner får man derfor forlænget sine nummerplader i 2 år, og bilen er nu i god stand og kan sælges for en god pris, da mange leder efter en nysynet brugt bil til en fornuftig pris. En usynet bil kan ofte kun sælges for få tusinde kr., så derfor er det som regel altid en god idé at få bilen synet og sælge den bagefter.