En autostol behøver ikke koste en formue

Hvis du kører med små børn i din bil, så skal du anvende en godkendt autostol i henhold til lovgivningen. Du ønsker jo sikket heller ikke gamble med dine børns sikkerhed, så du må have fat i en passende autostol. Du vil hurtigt finde ud af, at en autostol i en mærkevaremodel koster i området 2.000-5.000 kroner, hvilket er en del penge, men heldigvis findes der også muligheder for at finde en godkendt autostol i en solid kvalitet til under 500 kroner.

Hvilke regler er der om autostole?

Der har været lovgivning om børns sikkerhed i biler siden 1993, og alle børn på op til 10 år og 135 cm skal være beskyttet af en godkendt autostol under køreturen. Faktisk er lovgivningen så præcist formuleret, at en autostol skal have en af disse tre godkendelser:

  1. ECE R 44/03
  2. ECE R 44/04
  3. ECE R 129

Hvis du kører uden autostol i din bil, så sætter du dit barns liv i fare, og desuden står du til en bøde på 2000 kroner samt et klip i kørekortet. En autostol kan fås i flere vægtklasser, mens visse modeller er så praktisk indrettede, at de kan justeres til børn i alle størrelser, men andre modeller opdeles i disse kategorier:

  • Vægtklasse 0 passer til babyer fra 0 til 10 kilo.
  • Klasse 0+ kan bruges indtil 13 kilo.
  • Vægtklasse II bruges til børn fra 13 til 22 kilo.
  • Vægtklasse III brugestil børn fra 20 til 36 kilo.

En autostol kan fastgøres med en traditionel trepunktssele eller med den nye smarte standard Isofix, der både er nemmere og mere sikker end de første modeller på markedet. Der forekommer desværre hvert år færdselsulykker i Danmark, hvor mindre børn kommer til skade, og ofte fordi der ikke er blevet anvendt en autostol, eller hvis forældrene ikke har monteret deres autostol korrekt.

Find din kommende autostol online

Du skal naturligvis vælge din autostol efter dens kvalitet og funktioner og ikke efter prisen. Men der kan alligevel gøres en god handel, hvis du leder efter en autostol på nettes mange webshops. Du kan finde en autostol på webshoppen Tectake, hvor priserne er lave, mens kvaliteten er i top.

Du kan selv montere en autostol i din bil, og på en webshop har du desuden altid 14 dages fuld returret på varerne, så derfor kan du både spare tid og penge ved at lede efter varerne på nettet.

Varerne i en webshop er ofte en del billigere end hos de fysiske butikker, da en webshop jo ikke har så høje udgifter til hverken husleje eller personale, og sortimentet er som regel også større i en webshop.