Bilen fortjener en god autoservice

En bil bliver slidt og beskidt gennem flere dages brug, så derfor skal bilen regelmæssigt efter behov vaskes og rengøres, og desuden skal den jævnligt kontrolleres for olie, kølervæske og bremsevæske mv. efter forskellige intervaller, således bilen aldrig vil svigte. På den måde kan man altid kan nyde glæde af en flot og velholdt bil, der samtidig opretholder en høj brugtværdi.

Visse ting på bilen kan man selv klare, mens andre ting er så komplicerede, de kræver faguddannet personale samt specialværktøj og instrumenter til en nøje gennemgang af bilens mest avancerede enheder.

Hvis man altid giver bilen regelmæssig autoservice, samt selv klarer resten, så kan man have glæde af sin bil i rigtig mange år fremover, hvilket både er en praktisk og økonomisk løsning.

 

Dette kan man selv gøre ved bilen

Din bil skal rengøres efter behov, og efterhånden som mange har gjort deres bil til deres hobby, betyder det at den får en let støvsugning og vask et par gange om måneden. Man bør selv vaske bilen med en spand vand med autoshampoo og anvende en blød børste, der ikke ridser lakken på bilen. Denne behandling er nyttig især til at trænge ind i bilens hulrum, revner, dørpaneler og hjulkasser, som en bilvask i en vaskehal ikke kan overkomme på samme effektive måde, men man kan eventuelt forvaske bilen disse svære steder, før man sender bilen i vaskehallen.

Om sommeren kan mange døje med fastsiddende insekter på forruden, lygterne og motorhjelmen, og man kan blive kvit med problemet ved at anvende en speciel insektfjerner, men våde aviser lagt på bilen natten over virker med samme gode effekt. Et par gange om året bør man selv pudse bilen grundigt og eventuelt give den en voksbehandling, idet denne polering beskytter mod rust på grund af indtrængende snavs, salt og vand.

Bilens kabine bør man støvsuge og eftertørre med en våd fnugfri klud. Man kan shine alle panelerne op med vinylrens, der får bilen til at stråle og dufte som ny. Man bør altid under kørslen være opmærksom på instrumentbrættet, idet man kan se motortemperaturen, som ikke må blive for varm, og der må heller ikke blinke advarselslamper om manglende olie, bremsevæske mm, idet den slags fejl straks skal udbedres.

Man opnår desuden den bedste komfort ved bilen og den bedste brændstof økonomi, hvis man sørger for at anvende dæk med et godt mønster, da nedslidte dæk ikke har et ordentligt vejgreb, og man skal huske at tjekke dæktrykket, idet et optimalt dæktryk giver optimalt vejgreb.

 

Disse opgaver kræver uddannede fagfolk

Alle nye biler leveres med en servicebog, hvori man kan se, når bilen skal have autoservice, som ofte består af en kontrol af bilens vitale dele såsom:

 • Olieskift
 • Kontrol af filtre, drivremme, bremsere, styretøj og lygter
 • Kontrol af væskestand ved olie, køler og bremsevæske
 • Kontrol af dækmønster

Flere autoforhandlere tilbyder desuden en udvidet garanti for god autoservice, og alle Audi kunder kan eksempelvis købe et smart abonnement til bilen, hvor man hver måned betaler et fast beløb (typisk 2-4.000 kr.). For denne pris får man dels foretaget alle bilens normale serviceeftersyn, men man får desuden klaret alle reparationer i garantiperioden, så med denne løsning sørger de kvalificerede fagfolk for, din bil altid er i topklasse, hvilket er en billig pris at betale for en dyr luksusbil.

Ved hvert autoservice eftersyn hos en autoriseret Audi servicepartner gennemgås bilen grundigt med i punkter, og derved kan man trygt bagefter sætte sig ind i en velholdt bil, der udelukkende anvender originale dele. Sådan en aftale kan gælde til bilen har kørt 300.000 km, og man tegner normalt aftalen for 1-5 år ad gangen.

Med i aftalen er fri autohjælp overalt i Europa, og hvis problemet er for stort, så bugseres man til nærmeste Audi Servicepartner, og hvis de heller ikke kan udbedre problemet, så får man en lånebil stillet til rådighed.

Aftalen dækker alle bilens dele såsom:

 • Motor
 • Gearkasse
 • Kobling
 • Lygter
 • Viskerblade
 • Drivaksler
 • Udstødning
 • Differentiale
 • Katalysator
 • Bilens computerstyring
 • Andre bildele