Længere levetid med bil service

Man kan sammenligne en bil med en menneskekrop, da begge enheder kræver omhyggelig pleje og vedligeholdelse for at give en velkørende motor og opnå en lang levetid. En bil skal ikke på hospitalet og få foretaget test og justeringer, men til gengæld skal den regelmæssigt have bil service på et værksted, hvor den nøje gennemgås for fejl og slitage.

På den måde kan man udskifte de slidte dele med nye reservedele, så bilen altid er i god stand og kan give brugeren en komfortabel kørsel i mange år, så derfor skal man som bilejer huske at få bilen bragt til serviceeftersyn på de tilrettelagte tidspunkter i henhold til bilens kørebog. Ved at overholde tidspunkterne kan man se frem til en lang levetid for bilen, hvilket samtidigt giver dig en billig årlig udgift for at have adgang til en velfungerende bil.

 

Foretag selv de nemme opgaver vask og vedligeholdelse

Uanset hvilken bilmodel man har, så vil alle biler med tiden blive slidte og beskidte, og det gælder især i Danmark og hovedsageligt i den lange vintersæson. Bilerne får mudder og salt ind i hjulkasserne, hvilket desværre nemt kan starte ætsende angreb på bilens karosseri og overflade, så alle biler inkl. hel galvaniserede biler regelmæssigt skal have en undervognsbehandling, så bilen dermed bedre er beskyttet mod rustangreb.

Man bør ikke tænke på brochuren og købskontrakten på bilen, der lover 10 års rustgaranti og udsætte undervognsbehandlingen af den grund, da denne garanti kun gælder indefra kommende rustangreb, og de fleste rustangreb kommer i virkeligheden udefra på grund af det barske miljø med regn, slud, sne og is. Man kan se frem til en lang levetid for sin bil, hvis man husker at give den regelmæssig bil service, hvor bilen får udskiftet filtre, olie, remme, bremsere, tændrør, dæk og andre sliddele, hvilket afhænger af bilens km tal, som fremgår tydeligt af bilens kørebog.

Man kan selv spare lidt udgifter på mekanikerregningerne ved at skifte visse af de slidte dele selv, men de store opgaver bør man lade specialisterne klare, da de har den rette uddannelse og værktøj til opgaven, så man ikke risikerer at skade bilen, hvis man vover at skifte sværttilgængelige dele uden at have adgang til det rette værktøj. Så kan man bedre bruge sin tid til andre nyttige opgaver som at vaske bilen og få den til undervognsbehandling og give overfladen en polering og eventuel voksbehandling efter behov, så bilen generelt er bedre beskyttet.

 

Avancerede biler bør få ekstraordinær service

Nyere biler med mange avancerede komponenter bør man lade det autoriserede værksted klare alle de nødvendige bil service eftersyn, og eksempelvis kan Audi ejere tegne en smart Audi Serviceaftale, som giver dem udvidet sikkerhed og garanti for en bil i topklasse til enhver tid.

Hvis bilen har kørt under 300.000 kilometer kan man tegne en aftale mellem 1-5 år, hvor man for et fast månedligt beløb får klaret alle bilens nødvendige eftersyn, som er meget omfattende. Dermed får man ingen uventede udgifter til hverken bremsere, pærer, viskerblade, kobling, drivaksler, udstødning eller på de dyrere dele som motor, gearkasse, differentiale, ledningsnet og computer, katalysator samt andre vitale dele på bilen.

I det lange løb kan det sagtens betale sig at give en nyere dyr bil en omfattende serviceaftale for få tusinde kr. om måneden, så man trygt og sikkert slipper for at spekulere på uventede udgifter på defekte bildele, der i værste fald kan være yderst kostbare at få bragt i orden.