Ofte kan privat bil leasing betale sig

I visse situationer kan privat bil leasing være en fornuftig idé, mens andre gange er det ikke økonomisk attraktivt. Her kommer en oversigt med råd og vejledning, så man nemmere kan overskue mulighederne og faldgruberne på området. Der er nemlig stor forskel på skattereglerne mellem firma leasing og privat bil leasing. Du kan spare dig selv for meget besvær og unødvendige udgifter, hvis du først opstiller et regnestykke, som viser udgifterne for både køb og privat bil leasing.

Privatleasing kræver nemlig, at du kan forudse dit kørselsbehov i hele leasingperioden, som ofte er på tre år, så derfor er privatleasing generelt forbeholdt dem med det stabile liv. Der skal tages højde for mange forhold, når man vil overveje privat bil leasing frem for at købe bil kontant eller afbetaling. Der er fordele og ulemper ved begge situationer, så det afgørende er altid dine egne prioriteringer.

Det er altid nemmere for firmaer at tage beslutningen, da erhvervslivet opnår mange flere fordele med erhvervsleasing, men privatbilister har jo ikke fradragsret for udgifterne til privat bil, men alligevel kan der i mange situationer være nyttige fordele ved privat bil leasing.

De afgørende regnestykker

Hvis man ikke kender sit nøjagtige kørselsbehov i mere end tre år frem, og hvis man foretrækker at altid køre i en nyere bil, så er leasing nok den bedste løsning også til private bilister, da man trods alt slipper for udgifter til reparationer, service og vedligeholdelse, samt man kan altid skifte bilen ud med en nyere model, som passer til dit kørselsbehov. Man kender nøjagtigt sit budget med de faste månedlige udgifter til bilen, og man kan faktisk lease biler privat fra 1.000 kr. om måneden og opefter.

Hvis man med sikkerhed kender sit kørselsbehov mindst 3 år ud i fremtiden, så kan det ofte bedst betale sig at købe bilen, og dette kan enten lade sig gøre kontant eller på lempelige afdrag, da renten på billån ofte er på 2-4 % i årlig rente. Man slipper med lidt lavere udgifter om måneden ved at købe en ny bil, men til gengæld kan der med årene opstår visse nødvendige udgifter til serviceeftersyn, reparationer og generel vedligeholdelse, og man vil efter 8 års kørsel måske kunne sælge den brugte bil for måske 10-40 % af nyprisen afhængigt af bilens stand.

Man vil absolut kunne opnå den billigste månedlige biludgift, hvis man beholder samme bil, indtil den simpelthen er slidt op og skal skrottes. Biler kan normalt holde 8-15 år, men det svinger naturligvis af bilens kørte km og dens stand. At lease en bil koster typisk 10 % af bilens nypris i førstegangsydelse samt månedlige ydelser på omkring 1 % af bilens nypris, så hvis man vælger afbetaling eller leasing på en relativt billig bil, så kan man have bil for få tusinde kr. om måneden.

Valg af bil

Uanset om man leaser eller køber bilen, så vil den månedlige ydelse derfor svinge i forhold til bilens nypris, så derfor opnår man mest bil, hvis man finder en respekteret landsdækkende autoforhandler, der sælger kendte bilmærker med garanti og med gode finansieringsløsninger. Hyundai biler kunne være et oplagt valg, da man kan finde autoriserede forhandlere overalt i Danmark, og deres bilpark er solide biler fra 80.000 kr. og opefter, således man kan lease en kvalitets familiebil for absolut konkurrencedygtige priser. Med privatleasing fra Hyundai kommer man blot til at betale én engangsydelse og herefter én fast månedlig ydelse, så man opnår service og garanti i ydelsen, og man kan endda finde nye eller let brugte biler med meget lav førstegangsydelse. Dermed slipper man for bilejernes bekymringer om værditab samt opnår en høj grad af fleksibilitet. Man skal selv kun betale forsikring, ejerafgift og brændstof udover leasingydelsen.