Bilister undgår bekymringer ved at lease bil

Det at lease bil giver bilisterne en masse nye fordele, som bilejere normalt ikke har. Når man køber en bil, må man jo dels sørge for udgifter til regelmæssige eftersyn og service på bilen samt forvente udgifter til reparationer, som stiger i talt med bilens alder. Derudover kan alle bilejere forvente et stort værditab på bilen, som typisk falder 15-20 % årligt. Ved at betale en lidt højere månedlig ydelse kan man gardere sig mod disse variable udgifter, idet man kan nøjes med at lease bil frem for at købe denne.

Når man leaser en bil kan man nemmere overskue sit bilbudget hver måned, som består af faste udgifter til leasingydelse, forsikring samt afgift til staten. Således har man ellers kun selve brændstofudgiften på bilen at tænke på, da bilen altid får fuld vedligeholdelse fra leasingselskabets side. I mange situationer er det derfor fordelagtigt at vælge at lease en bil frem for at købe denne.

Eksempler på leasing

Et af de bedste tilbud i øjeblikket til leasingkunderne er en 5-dørs , som kun koster 9.995 kr. i startudgift samt 2.695 kr. om måneden i leasingydelse. Bilen kan også fås som stationcar, hvorefter den månedlige udgift stiger til 2.995 kr. Der er tale om en økonomisk og rummelig bil, der ikke koster meget i afgift, da bilen har en suveræn god brændstoføkonomi på næsten 28 km pr. liter.

En sådan bil vil kunne klare de fleste kørselsbehov i dagligdagen, og bilen er derfor velegnet både til firmakørsel samt til familier med børn, da bilen er konstrueret i høj kvalitet med markedets bedste sikkerhed indbygget. Hvis man sammenligner samme bil med et billån, så koster bilen omkring 190.000 kr. kontant, og man kan opnå et billigt billån over otte år til en månedlig ydelse på 1.967 kr., hvis man lægger 38.000 kr. i udbetaling.

Man kan faktisk købe bilen uden udbetaling, men så må man påregne at skulle betale en lidt højere rente på billånet. Efter otte år kan man sælge bilen igen for et noget mindre beløb, og man har sikkert også haft visse udgifter til service og vedligeholdelse på bilen i løbet af disse otte år. Detaljerede beregninger kommer frem til, det kan betale sig at købe frem for at lease bil, hvis man beholder bilen i mindst 3-4 år.

Nødvendig vedligeholdelse på bilen

Uanset om man har leaset eller købt bilen, bør den få sin regelmæssige vedligeholdelse samt eftersyn, når bilen har opnået et vist antal kørte km. Man bør anvende et autoriseret værksted til at foretage disse eftersyn på bilen, hvor den dels bliver tjekket igennem og får efterset og udskiftet olie, filtre, drivremme, bremsere, lygter, vinduesviskere, tændrør samt andre dele, hvilket sker efter behov. Som leasingkunde er alle disse serviceeftersyn og reparationer gratis, da leasingselskabet klarer dette, og de er naturligvis også interesserede i, bilen bevarer mest muligt af sin værdi. Men hvis man selv har købt bilen, så kan man spare lidt ved selv at foretage visse af bilens eftersyn, men man skal være yderst opmærksom på, hvilke ting der skal kontrolleres og udskiftes ved hvert eftersyn. Hvis man er praktisk anlagt og gerne vil spare lidt penge, så kan man klare de fleste eftersyn selv, men man får til gengæld ikke stemplet sin servicebog fra værkstedets side. Man skal altid være opmærksom på væskeniveauet på køleren, i bremsevæskebeholderen, motortemperaturen i instrumentpanelet, dækkenes slidbanemønster, få udskiftet både olie samt oliefiltre og luftfiltre mindst én gang om året, og 2 gange årligt hvis man kører mange km. man skal også være opmærksom på at give bilen en beskyttende undervognsbehandling fra starten, idet forhandlerens rustgaranti på 10 år kun dækker indefra kommende rustangreb, idet de fleste biler hurtigt får rustskader på grund af udefra kommende angreb fra vejsalt mm., og dette findes der ingen garanti imod udover undervognsbehandlingen.

 

Billede: M 93: „Dein Nordrhein-Westfalen“